fbpx

Šokolaadikook kartuliga

Retseptis toodud kogustest jagub 12 sööjale.

200 g võid

150 g suhkrut (soovitan-palmisuhkur)

4 muna (kodukanade omad)

150 g mandlijahu

250 g keedetud, jahutatud ja riivitud kartuleid

5cl rummi

1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

200 g tumedat šokolaadi

Katteks

200g tumedat šokolaadi

2spl toiduõli

Valmistamisõpetus

Vahusta toasoe või suhkruga.  Lisa ükshaaval munad. Sega juurde mandlijahuga segatud küpsetuspulber, kartulimass, rumm. Sega ühtlaseks. Sulata šokolaad, lisa tainale.  Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas koogivormi. Küpseta kooki u 40 minutit. Küpsenud koogi sisse torgatud puidust tikk peab jääma puhtaks. Tõsta kook ahjust, lase jahtuda.

Koogi katmise jaoks sulata šokolaad, lisa veidi toiduõli, et kate oleks elastne. Kata koogi pealispind ühtlaselt.

 

Retsepti autor on Sagadi restorani peakokk Maren Rits

Jaga: