fbpx

Kartulikaraskid ahjusoojalt koos ürdivõiga

Retsepti allikas: http://www.kook24.eu/et/retseptid/soolased-toidud/kartulikaraskid
Retsepti katsetatud ja modifitseeritud 21.02.2017 Põhja-Eesti kohaliku toidu töötoas

Vajaminevad toorained ja kogused:

kartul 5 tk
või 150 g
riivjuust 1 dl
kaerakliid 1 dl
rukkijahu 1 dl
sool 1 tl
kuivatatud tüümian 1 tl
murulauk 1 peotäis,

Valmistamisõpetus:

  1. Püreeri keedukartulid (5 tk) ja sulata või (50 g) ning sega need omavahel kokku.
  2. Lisa riivjuust, tüümian, kaerakliid, rukkijahu ja sool. Sega tainas ühtlaseks ja vormi jahusel laual piklikuks vorstiks. Lõika 2 cm laiused viilud ja vajuta laiemaks. Lõika noaga karaskile peale muster ja küpseta ahjus 15 minutit.
    21.02.2017 töötoas katsetades pöördõhuga elektriahjus küpses ca 30 minutit.
  3. Sega pehme või ja hakitud murulauk. Serveeri karaskeid soojalt koos maitsevõiga.
    Maitsevõi:
    murulauk 1 peotäis
    või 100 g

Jaga: