Kuusevõrsesiirup

Silja Vagula retsept 2020. aasta kodukokkade konkursilt

 

  • 10 l kuusevõrseid
  • 2 kg pruuni suhkrut

 

Valmistamine:

 

Korja metsast noori kuusevõrseid, kindlasti mitte maantee äärest, pane puhtasse nõusse kihtimisi pruuni suhkruga ja aseta külmikusse. Hoia nädal aega ja sega iga päev, siis kurna võrsed välja ja pane siirup keema. Mina keedan 2-3 minutit, kallan puhastesse purkidesse ja sulgen õhukindlalt. Ma ei keeda sellepärast rohkem, et säilitada võimalikult palju vitamiine ja mineraalaineid. Toiduks võib tarvitada nagu suhkrut, segada tee sisse, magustoitudesse lisada ja võib võtta lihtsalt puhtalt 1-2 spl päevas. Mingi osa säilitan sügavkülmikus.

 

Kõik 2020. aasta kodukokkade konkursi retseptid leiad retseptikogumikust: Kodukokkade retseptid

Jaga: