Orsotto hapupiimaga
Oder on üks Põhja-Eestile omane tooraine. Orsotto on üks võimalus tänapäevaselt otra oma toidumenüüs kasutada. Järgnev retsept on Anija Mõisakohwiku koka Ülle Niinemetsa poolt .
Mida vaja läheb?
500g odrakruupi
2 pk peekonit
1 sibul
1L aedvilja puljongit ( või muud meelepärast puljongit)
½ klaasi valget veini
½ klaasi riivitud kõvajuustu
0,5 L täispiima hapupiima
Aru järgi soola, pipart, suhkrut, maitserohelist
Valmistamisõpetus
Keeda valmis puljong. Sulata suure poti põhjas veidi võid ja 1spl õli. Pruunista selles hakitud sibul ja lisa peatud kruup. Sega mõni minut, kalla peale valge vein. Lase veinil veidi aurustuda ja hakka vähehaaval lisama kuuma puljongit, sega pidevalt, et kruup põhja ei hakkakas. Samal ajal prae pannil tükeldatud peekon. Kui kruup hakkab pehmeks saama, lisa peekon potti. Maitsesta soola, pipra, suhkruga. Lisa hapupiim, sega ettevaatlikult. Lisa kõvajuust ja hakitud maitseroheline.
Orsotto on valmis, kui kruup on mõnusalt al` dente e. mitte täiesti pehme. Toit peab jääma kreemjas, pisut vedelama moega. Kui orsotto on liiga tihe, lisa veel puljongit ja veidi hapupiima.
Serveerides kaunista juustu, röstsibula ja maitserohelisega.
Jaga: