Vaata kõiki märksõnu
Kartulikaraskid ahjusoojalt koos ürdivõiga
Retsepti allikas: http://www.kook24.eu/et/retseptid/soolased-toidud/kartulikaraskid
Retsepti katsetatud ja modifitseeritud 21.02.2017 Põhja-Eesti kohaliku toidu töötoas
Vajaminevad toorained ja kogused:
kartul 5 tk
või 150 g
riivjuust 1 dl
kaerakliid 1 dl
rukkijahu 1 dl
sool 1 tl
kuivatatud tüümian 1 tl
murulauk 1 peotäis,
Valmistamisõpetus:
- Püreeri keedukartulid (5 tk) ja sulata või (50 g) ning sega need omavahel kokku.
- Lisa riivjuust, tüümian, kaerakliid, rukkijahu ja sool. Sega tainas ühtlaseks ja vormi jahusel laual piklikuks vorstiks. Lõika 2 cm laiused viilud ja vajuta laiemaks. Lõika noaga karaskile peale muster ja küpseta ahjus 15 minutit.
21.02.2017 töötoas katsetades pöördõhuga elektriahjus küpses ca 30 minutit. - Sega pehme või ja hakitud murulauk. Serveeri karaskeid soojalt koos maitsevõiga.
Maitsevõi:
murulauk 1 peotäis
või 100 g
Jaga: