fbpx

25.05.2021

Põhja-Eesti toidupiirkonna nädalauudised nr.1!

Tänasest hakkavad igal teisipäeval ilmuma Põhja-Eesti toidupiirkonna nädalauudised. Loodame, et saame teid nii hoida kursis kõige põnevaga, mida Põhja-Eesti maitsete aasta pakub.

Meie toidunädal toob kaasa kaks põnevat sündmust. 28. mail toimub Lahemaal kaks korilusretke, retkejuhiks Maarja-Liis Lohse. Koos toiduhuvilistega minnakse loodusesse koguma söödavaid taimi ning jagama näpunäiteid, kuidas korjatud taimedest maitsev õhtusöök valmistada.

Nädala suursündmuseks on 29. mail toimuv metsapiknik Oandu Looduskeskuses. Metsapiknikul annavad maaeluministeerium ja Läänemaa toidupiirkond toidupiirkonna tiitli üle Põhja-Eestile. Piknikul räägime sellest, mis maitsete aasta kalendris plaanis, piknikumenüü on kokku pannud Sagadi restorani kokkade meeskond peakokk Maren Ritsi juhtimisel.

Nädal on toonud kaasa ka uusi märgisekandjaid ja tooteid. Näiteks on Habaja Viinavabrikul  uus Magus nõgesevein. Oma koduaia kõrvenõgestest valminud magus ja kange (alk 14% Vol) nõgesevein sobib suurepäraselt õhtusööki lõpetama, paariliseks näiteks mõni kaua laagerdunud kõvem juust ja murakamoos. Maitses on  tunda nii kõrvenõgese rohusust, ingveri teravust kui ka sidruni hapukat värskust. Vaata lisa

Nõmme Talu sai märgise õunamahlale ja Ravila Mõis fantastilistele marjabesee kookidele.

Kokku oleme tänaseks välja andnud 58 Põhja-Eesti toidumärgist. Loe  märgise kohta täpsemalt meie kodulehelt.

Lisainfot Põhja-Eesti toidupiirkonnast saab projektijuhilt:

Eha Paas, eha@arenduskoda.ee

Jaga: