fbpx

Märgisest

Põhja-Eesti kohalik toit on piirkonna toiduettevõtjate poolt kasvatatav, töödeldav ja pakutav toit. Oma võrgustikus mõistame kohalikku toitu järgmiselt:

  • Piirkonnas või piirkonnale võimalikult lähedal Eestis kasvatatud või kasvanud toormest valmistatud toit;
  • meie mikro-, pere- ja väikeettevõtetes valmistatud toidutooted;
  • meie toitlustus- ja maaturismi ettevõttes pakutav toitlustusteenus, milles on püütud maksimeerida kohalikku tooret ja toidutooteid.

Põhja-Eesti toiduvõrgustik tegeleb kohaliku toidu propageerimise, koolituste, toidumärgise väljaandmise ja toiduteemaliste koostööprojektidega. Väärtustame, taaselustame, arendame ja tutvustame Põhja-Eesti kohalikku toitu.

Märgise arenduses osalevad 2020. aasta seisuga Kuusalu, Tapa, Kadrina, Järva, Anija, Raasiku, Kose, Väike-Maarja, Haljala, Rakvere, Vinni, Viru-Nigula, Rae, Viimsi ja Jõelähtme vald ning Loksa ja Kunda linn ehk MTÜ Arenduskoja, MTÜ Ida-Harju Koostöökoja, MTÜ PAIK, MTÜ Partnerid ja MTÜ Põhja-Harju Koostöökogu Leader piirkonnad.