fbpx

Kvaliteet ja kriteeriumid

Lähenemine piirkonna kohaliku toidu märgise kvaliteedile

  • Toidu põhiosa pärineb piirkonnast või piirkonna pere, mikro-ja väikeettevõttest, vajadusel saab märgise taotleja erandid lahti kirjutada märgise taotlusvormis;
  • toidu toote või menüü nimetus ei tohi olla eksitav ja nimetus peab peegeldama toidu sisu, soovitavalt ka toidu kohalikku päritolu, nt sobiv oleks seljanka asemel pigem teise päeva lihasupp, kohaliku trahteri lihasupp, paks punane lihasupp jne;
  • teeninduse kvaliteet: tarbijale otsesuhete ja -info võimalused toidutootjalt, töötlejalt või toitlustajalt;
  • uuenduslikud ja kohalikku väärtustavad toidutooted-teenused – pärand, tehnoloogiad jms;
  • toote-teenuse protsessid on keskkonnasõbralikud;
  • kestlik suhtumine ressurssidesse.