Kartulikarask (toore kartuliga)
Retsepti allikas: Aili Tervonen, Haapsalu Kutsehariduskeskus
Retsepti katsetatud ja modifitseeritud 21.02.2017 Põhja-Eesti kohaliku toidu töötoas
Vajaminevad toorained ja kogused:
1,5 kg kartuleid
100 g hapukoort
100g keefiri või hapupiima
2-3 muna
100 g seapekki või suitsuliha pekki
250 g odrajahu
soodat
Valmistamisõpetus:
Toored kartulid riivida peenikese riiviga. Seejärel nõrutada sõelal. (Tärklise eemaldamiseks valada üle külma veega)
Kartulid pigistada kuivaks ja lisada neile hapukoor, sool, munad ja kuubikuteks lõigatud ning eelnevalt pruunistatud pekk ning lõpuks odrajahu, millele on lisatud soodat. Sõtkuge paras taigen. Vormida väikesed ümmargused kakud ja küpsetage ahjus.
Kakukesi süüa soojalt ja peale juua keefiri.
Küpseta 190C juures ~45 minutit.
21.02.2017 töötoas katsetades küpsetati ahjuplaadil (vt pilti)
Jaga: