Šokolaadikook kartuliga
Retseptis toodud kogustest jagub 12 sööjale.
200 g võid
150 g suhkrut (soovitan-palmisuhkur)
4 muna (kodukanade omad)
150 g mandlijahu
250 g keedetud, jahutatud ja riivitud kartuleid
5cl rummi
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
200 g tumedat šokolaadi
Katteks
200g tumedat šokolaadi
2spl toiduõli
Valmistamisõpetus
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega juurde mandlijahuga segatud küpsetuspulber, kartulimass, rumm. Sega ühtlaseks. Sulata šokolaad, lisa tainale. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas koogivormi. Küpseta kooki u 40 minutit. Küpsenud koogi sisse torgatud puidust tikk peab jääma puhtaks. Tõsta kook ahjust, lase jahtuda.
Koogi katmise jaoks sulata šokolaad, lisa veidi toiduõli, et kate oleks elastne. Kata koogi pealispind ühtlaselt.
Retsepti autor on Sagadi restorani peakokk Maren Rits
Jaga: