04.11.2025
Põhja-Eesti toiduvõrgustiku tegemised novembris!

Novembris võtame koos märgisekandjatega ülevaatamisele Põhja-Eesti märgise kontseptsiooni. Võrgustik kutsus märgise ellu 2014. aastal, sellest ajast on meil ka olemas kokkulepped, mis on meie jaoks kohalik toit, mis kriteeriumitele peab vastama meie märgisekandjad ja mis väärtusi me ühiselt kanname. Tänaseks on võrgustikus välja antud 96 märgist ja huvi meie tegevuse vastu on kasvanud ka väljapoole piirkonda. Kas võiksime laieneda, kas märgisekandja tooraine peab eelkõige tulema meie piirkonnast, mis siis ikkagi on kohalik toit – kõik need küsimused vajavad uuesti läbi arutamist. Seetõttu ootame nii meie märgisekandjaid kui märgise hindamiskomisjoni inimesi 17. novembril toimuvale kohtumisele. Täpsemalt saab lugeda siit!
24. novembril toimub Lõuna-Järvamaa ja Põhja-Eesti kokkade maavõistlus Lumepall! Tegemist siis kahe toiduvõrgustiku algatusega tuua unustuse hõlma vajunud magustoit – lumepalli supp uuesti au sisse. Mõlemast maakonnast on osalemas viis kokka. Meie toidupiirkonda esindavad Maren Rits, Sagadi restorani peakokk, Ene Lill, tervisesemiootik ja Harmoonikum SPA, Urve Hang Moe mõisast ja Marge Salumäe Mäehansu talu perenaine. Üks koht on hetkel veel vaba, seega, kes tahab kaasa lüüa, palun andke oma soovist teada eha@arenduskoda.ee Lisainfot leiab ka sündmuse FB lehelt!
Kuu alguses võtsime kokku meie 10-19 oktoober toimunud restorani nädala. Kokku osales 13. restorani, kuhu pea kõikidesse jagus külastajaid. Uue väljakutsena on laiendada turunduse kandepinda ja leida teemasid, millega eristuda teiste piirkondade restoranide nädalatest. Samas leidsid kõik osalejad, et oluline on jätkata ja järgmist Lahemaa restoranide nädalat sõpradega on oodata kevadel.
Põhja-Eesti toiduvõrgustiku tegemised toimuvad LEADER koostööprojekti Põhja-Eesti Paepealsed maitsed raames. Kaasrahastaja Euroopa Liit.
Lisainfot saab projektijuhilt, Eha Paas, eha@arenduskoda.ee
Jaga:



