05.07.2022
Põhja-Eesti toiduvõrgustiku juulikuu uudiskiri
Põhja-Eesti toidupiirkond, tule ja avasta!
Käes on suvi ja Põhja-Eesti toiduvõrgustik ootab teid kõiki külla! Juba sel laupäeval, 9. juulil toimub Kunda rannas Mere- ja perepäev. Põhja-Eesti toidualal on kauplemas kohalikud tootjad – Taali Mesila (mesi), Vinkymon (küüslauk, ebaküdooniatooted), Veldi ja Tütred (kali, õlu, küpsetised) ja Põhja-Eesti Vutifarm (vutimunatooted). Kohalikust toorainest valmistab suupisteid tippkokk Indrek Kivisalu.
Toidualal on võimalik tutvuda meie uue märgisekandja, Põhja-Eesti Vutifarmi pererahvaga ja nende toodetega! Tegemist on Lääne-Virumaal tegutseva pereettevõttega, kes lisaks vutimunadele pakub ka palju erinevaid vutimuna tooteid nagu suitsutatud vutimunad, suitsutatud vutimunad anšoovise marinaadis, svannimunad, murumunad, vürtsikad vutimunad, vutimunad kollases marinaadis, punases marinaadis, hiinamarinaadis, jõulumarinaadis, klassikalises marinaadis, värsked vutimunad, keedetud vutimunad soolvees, vutimunad tomatikastmes, vuti maksapasteet, suitsutatud vutt, külmutatud vutirümp, külmutatud kanarümp, värsked kanamunad. Lisaks toodetakse ka vutimunakollasest valmistatud kehaseepi ja vutimunakoorest valmistatud koorivat jalaseepi.
Põhja-Eesti toidupiirkonna maamärgid on kindlasti meie uhked mõisad. Kõigil neil on teile suvekuul pakkuda parimat toitu, head kultuuriprogrammi, võimalust nautida kauneid mõisaaedu ja piirkonna loodust. Tule ja tee endale tore mõisatuur, alusta näiteks Anija mõisast, edasi liigu sealt Palmse ja Sagadi mõisa ja tuuri teise poolde mahuta näiteks Jäneda ja Aru mõisa külastused. Kindlasti arvesta nende külastamiseks mitu päeva, lisaks mõisadele jääb teekonnale palju meie põnevaid väikeettevõtteid, kontaktid leiad meie kodulehelt!
Lisainfot Põhja-Eesti toiduvõrgustiku tegemistest saab projektijuhilt, eha@arenduskoda.ee
Jaga: