01.11.2022
Põhja-Eesti toiduvõrgustik alustab uue projektiga: Põhja-Eesti toidukultuur – Paepealsed maitsed!
Projekti üheks olulisemaks fookuseks on piirkonnas läbi mõtestada ja kujundada tänastele vajadustele põhinev ühine arusaam meie toidukultuurist. Selleks oleme läbi viimas kümmet töötuba, mis käsitlevad erinevaid teemasid, kus osalejatel võimalus midagi uut õppida ja samas ka arutleda toidu teemadel. Esimesed töötoad on juba paigas, 14. novembril kohtume Rakveres ja õpime hapusaia tegema ning 15. detsembril on fookuses jõulutoidud. Arutelud vormistab ühtseks piirkonna toidukultuuri tutvustavaks dokumendiks meie toiduekspert Ene Lill. Kel huvi ja soov oma panus anda, siis jälgige meie kodulehte, sündmuste alt leiab lähiajal esimeste töötubade kavad.
Teine tegevusliin projektis on töö selle nimel, et meie toit jõuaks võimalikult lihtsalt tarbijani. Tahame leida uusi ärilisi lahendusi Põhja-Eesti kohaliku toidu kinkepakkide, toidupakkide ja pikniku pakkide tellimissüsteemi senisest paremaks käivitamiseks. Ideekorje lahenduste osas toimub juba november – detsember ja jaanuaris asume nelja valituks osutunud ideega tööle, tulemas on disaini töötoad ja märtsis esitleme lahenduste prototüüpe!
Loomulikult teeme ka tööd, et meie traditsioonilised sündmused jätkuks ja saaks senisest veelgi paremini korraldatud. Avatud triiphoonete ja aedade päev on tulemas 3. septembril 2023, samuti jääb uue aasta sügisesse Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega. Ees on ootamas põnevad kohtumised ja väljasõidud ettevõtjate ja piirkonna kokkadega. Kõik huvilised on oodatud toiduretkedele ja piknikule looduses.
Tegevused võtame kokku 2024 aasta sügisel. Projekti viivad ellu viis Leader tegevusgruppi: Arenduskoda, Ida-Harju Koostöökoda, Partnerid, PAIK ja Põhja-Harju Koostöökogu.
Lisainfot saab projektijuhilt, Eha Paas, arenduskoda.ee 5170214
Projekti rahastab Euroopa Leader programm
Jaga: