19.10.2021
Põhja-Eesti toidupiirkonna nädalauudised nr. 22
Selle nädala uudiskirja alustame rõõmusõnumitega! Nimelt on selgunud konkursi Parim Eesti talutoit tulemused. Meil on hea meel, et kolme kategooria võit tuli Põhja-Eestisse. Lisaks parima Põhja-Eesti toote võidule, tunnistati Vinkymoni küüslaugukrõpsud ka parimaks tervisetooteks. Parima pagaritoote võidu napsas endale meie märgisekandja Vildi Villa tootega Odra karask jõhvikate, aniisi ja tumeda šokolaadiga. Täpsemalt saab konkursist ja võitjatest lugeda siit!
Eelmise pühapäevaga lõppes ka meie Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega. Tagasisidena on osalejad andnud teada, et nädal toimis, oli külastajaid, mõnes kohas isegi nii palju, et tuli inimestele kahjuks ka ära öelda. Hea meel on, et meie piirkonda on üha enam avastamas vene keelt kõnelevad inimesed. Nädalast teeme põhjalikuma analüüsi edaspidi, kuid kindlasti tuleb restorani nädal ka järgmine aasta! Lohutuseks kõigile, kes meie restoranide nädalale ei jõudnud, meie restoranid, toidukohad ootavad teid külla ikka aastaringselt ja on valmis häid maitseelamusi pakkuma!
Loomulikult on pimedatel õhtutel hea ka ise kokata. Oktoobrikuus tahame teile tutvustada meie piirkonnale ühte väga iseloomuliku toorainet nagu viin. Sagadi peakokk Maren Rits liigitab viina maitseainete hulka. Vaata, kuidas viinaga oma toidu maitseid veelgi paremini esile tuua meie äsjavalminud videost! Retsepte toidu valmistamiseks leiad meie kodulehelt. Parima viina saad osta Moe Viinavabrikust!
Natuke ka lugemist. Laupäeval, 16. oktoobril kirjutas Britt Rosen Postimehes sellest Kuidas maitseb Põhja-Eesti? Uskumatu, aga viinaselt. Artiklit saab lugeda siit!
Maitseteaasta kahvel rändab sel nädalal Jänedale, Musta Täku Talli. Musta Täku Tall on hea koht toekaks lõunaks. Kuna asutakse looduskaunis kohas, siis tasub minna sinna kanti matkama, mõisa uudistama ja maitsvat lõunat sööma!
Lisainfot meie projekti tegemistes saab projektijuhilt eha@arenduskoda.ee
Jaga: