fbpx

Pikk 16, Väike-Maarja, Georgi Söögituba

1.märts 2022

Vastlapäeval vaaritatakse Väike-Maarjas vastlatoite

Vastlapäeval, 1. märtsil valmivad Georgi Söögitoas vanadest retseptidest inspireeritud vastlatoidud. Toidukoolitust viib läbi Allar Oeselg – veinirestoran Dominic peakokk ja Big Green Egg chef Eestis. Koolituse sihtgrupp on kodukohad, kohalike haridusasutuste ja toitlustuskohade kokad.
Kell 14 alustatakse peakoka juhendamisel vastlapäeva toitude ettevalmistamisega. Kell 17 toimuvad tantsuselts Tarapita eestvedamisel tubased vastlateemalised mängud, elavat muusikat mängib Lembit Kopso. Kell 18 algab vastlapäevatoitude degusteerimine.
Vastlapäev eesti rahvakalendris tuhkapäevale eelnev päev ehk viimane päev enne suure paastu algust. Paastuajal on keelatud rammus toit, seega kasutati vastlapäeva, et korralikult pidutseda ja süüa enne paastu. Eesti traditsiooniline vastlatoit on herne- või oasupp ja seajalad, uuemal ajal ka vahukoorega vastlakuklid.
Vastlapäeva toidukoolitust korraldab Väike-Maarja Põllumeeste Selts. Koolituse läbiviimist toetavad MTÜ PAIK, Georgi Söögituba, Loodussahver OÜ.
Info ja osavõtust teatamine 28. veebruarini: tel 528 0860 (Lilian Rikken) e-post vmps@vmps.ee
———-
Koolitusel saavad osaleda kehtiva COVID vaktsineerimise või läbipõdemise tõendiga inimesed. Tõend kehtib koos isikuttõendava dokumendiga. Koolitusele tule, kui oled terve. Haigena jää koju, nii hoiad end ja teisi!

Jaga: