Liipa Talu, Saha küla, Jõelähtme vald
7.juuni 2023
Töötuba – Lammas ja lambaliha valmistamine maa sees
Hea toiduhuviline!
Põhja-Eesti toidukultuuri kümnes töötuba toob toiduhuvilised Jõelähtme valda Liipa tallu, kus saame rohkem teada, kuidas maa sees lammast küpsetada ning milliseid põnevaid roogasid saab lamba siseelunditest teha.
Maa sees lamba küpsetamine algab traditsiooniliselt tulematerjali otsimise, augu kaevamise ja ettevalmistamisega ning loomulikult lamba hankimisega. Need aeganõudvad ettevalmistused oleme juba ära teinud ning Agur Reidla juhendamisel valmistame ette lambaliha, mille asetame maa sisse küpsema.
Samal ajal kui lammas maa sees küpseb (umbes 4 tundi), valmistame värsketest rupskitest maitsmiseks suupisteroogasid (maks, süda, neerud, keel, aju).
Päevakava:
Kell 13.45–14.00 Kogunemine Liipa talus
Kell 14.00–18.00 Töötuba ja ühissöömine
Lihatoitude valmistamise kommetest ning pärimusest räägib toidupärimuse uurija Ene Lill.
Töötoa juhendajal hobikokal Agur Reidlal on maa sees lamba küpsetamise kogemus juba aastast 2007 ning ta jagab heal meelel sellekohaseid teadmisi ka huvilistele.
Lisainfo: Signe Valdmann, signe@leaderph.eu, +372 5748 3466. Oma osalemisest palun teada anda hiljemalt 1. juuniks. Kohtade arv on piiratud.
NB! Osalemistasu on 10 eurot. Palume registreerimisel teada anda, kellele arve esitada.
Jaga: