fbpx

Hiiumaa

13.märts 2024

Põhja-Eesti toiduvõrgustiku õppereis Hiiumaale!

Projekti “Põhja-Eesti toidukultuur – Paepealsed maitsed!” raames on meie võrgustiku ettevõtjad tutvumas Hiiumaa toiduettevõtjatega. Õppereis toimub 12-13 märts 2024 ja osalemas 26 inimest.

Hiiumaa poolt on meie giidiks Reet Kokovkin.

KAVA
12. märts, teisipäev
Kell 10.00 Praamiga ülesõit
12.00 – 13.00 GOOP Pagar
Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ on Hiiumaa suurim toidutootja, mis on Hiiumaal Kärdlas tegutsenud juba aastast 1909 ning mille põhitegevusalaks on pagari-, kulinaaria- ja kondiitritoodete valmistamine ja turustamine. (45 min)
13.00-14.00 Tutvume ja lõunastame Hiiumaa Pruulikojas.
Juhul kui jõuame, teeme peatuse “Kala ja võrk”, mis on kala ja kalastustarvete kauplus-kohvik Hiiumaal Kärdlas.
14.00-15.00 Tutvume Soo-Oru tallidega.
15.15 -16.15 Turismiklaster (Arenduskeskuses) – Kärdla käsitöömaja tegevuste tutvustus. Kohtumine toimub Hiiumaa Muuseumis.
16.45 – 17.45 Utoopia nr 9. Viscosa kultuuritehase tegemistest.
Utoopia nr 9 on sihtasutus, mis loob keskkonna vanasse Kõrgessaare kunstsiidivabrikusse selleks, et pakkuda võimalusi paljude erinevate kultuurisündmuste korraldamiseks.
18.00 Õhtusöök ja majutus Kassari Puhkekeskuses
Õhtu jätkub vabas vestluses nähtu üle, ühtlasi tutvustame ka piirkonna uut toiduprojekti.
13.märts, kolmapäev
8.00 – 8.45 Hommikusöök Kassari Puhkekesuses
9.00 – 10.00 Ringkäik Kassari muuseumis
10.10 – 11.00 Orjaku Sadama külastus.
Orjaku sadam asub looduskaitseala lähedal. Sadam oli kasutusel kalapüügikohana juba 17. sajandil. 1912. a alustati sadama ehitamist Tsaari-Venemaa merejõudude miinilaevastiku baasiks.
11.20 12.00 Triinu õunamahl tootmise ja tegemiste tutvustus
12.00 – 13.00 Lõuna, Rannu Pubis
13.30 Praam ja kojusõit.

Õppereisi toetab Euroopa Leader programm.
Lisainfot saab projektijuhilt Eha Paas, eha@arenduskoda.ee

Jaga: