fbpx

Põhja-Eesti

22.oktoober 2023

Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega 14.-22. oktoobril 2023

Tule ja avasta Põhja-Eesti restorane ning proovi paepealseid maitseid! Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega toimub 14.-22. oktoobril 2023. Restoranide nädal sai alguse Lahemaa mõisate restoraninädalast, nüüdseks on lisandunud toidukohad ka mujalt Põhja-Eestist. Pakume külastajatele maitseelamusi mõisarestoranides, kõrtsides, kodurestoranides ja öko-spa söögitoas. Kõik söögikohad pakuvad külastajatele sel nädalal just piirkonnale omaseid toite.

Menüüd, hinnad ja broneerimisinfo leiate iga restorani pakkumise juurest.

 

Sündmus Facebookis

 

Kuula Oma Maitse Podcasti: sündmust tutvustavad Maren Rits Sagadi mõisa restoranist ja Gregor Alaküla Valgejõe Veinivillast.

 

Oma restoranid avavad 13 põnevat paika:

Sagadi mõisa restoran

 

MENÜÜ

 

  • Sügisene salat röstpeedi ja marineeritud aiaviljadega, apelsinikaste
  • Rebitud karuliha, suitsune pohlakaste, kõrvitsa-kartulipüree, seened
  • Astelpaju hüüve

 

Menüü on inspireeritud selle sügise rikkalikust saagist. Naabertalus kasvanud köögiviljad, Sagadi mõisa aias kasvanud kõrvitsad ja õunad, seened siit samast metsast. Kõige krooniks on Laekvere jahimeeste kütitud karu!
Toidu juurde on võimalik nautida naturaalset õunamahla või alkoholivaba õunaglögi mee ja ingveriga. Pakume laias valikus Põhja Eesti joogitootjate kangeid napse, veine ja karastusjooke.

 

Menüü maksumus 2 käiku 25€; 3 käiku 30€

 

Restoran on avatud P-N 12-20; R-L 12-22

NB! Restoran on suletud 17., 18., 19. oktoobril

Ettetellimine on vajalik gruppidele alates 8 inimesest.
Sagadi, Lääne-Virumaa
Tel 676 7888

sagadi@rmk.ee

 

Valgejõe Veinivilla

 

Pakume Lahemaa restoranide nädalal koos sõpradega kaht temaatilist õhtusööki.

 

14. oktoobril kl 18 Viinakuu õhtusöök

Oktoober on rahvatraditsioonis viinakuu ja Lahemaa traditsiooniline viina ajamise paik. Viinakuu õhtusöögil kasutame meie piirkonna tootjate Valgejõe Veinivilla, Aru mõisa ja Moe Peenviinavabriku peenemaid jooke.

 

MENÜÜ

 

  • Valgejõe tartar ja sült. Veise sisefilee, Valgejõe Haljas, värske tüümian, rosmariin, soolakurk, karulaugu kappar, munakollane, mustaleivakrõps.
    Erinevad süldid, mustaleiva krõps, mädarõika ja sinepi kreem, marineeritud sinepi seemned.
  • Lammas. Lambakarree, peet, õun, võilille kappar, punase veini ja musta küüslaugu-handsa kaste.
  • 18+ Pavlova. Besee, astelpaju handsa vahukoor, astelpaju moos, šokolaadi puru.

 

Hind 35 eur / inimene ilma joogipaketita

Hind 50 eur / inimene koos joogipaketiga (vein ja/või erinevad viinad)

 

21. oktoobril kl 18 Õhtusöök ilma elektrita

Kõik toidud on valminud ilma elektrita ning Veinivillas valitseb vanale kõrtsile kohaselt küünlavalgus.

 

MENÜÜ

 

  • Tomat. Pooleldi kuivatatud tomat, kressikappar, kitsejuustukreem.
  • Sütel siga. Seasisefilee küpsetatud lõkkes, marineeritud kukeseen, karamelliseeritud sibul, pruun või ürtidega.
  • Valgejõe kama. Kamavaht, soolatud marjad, fermenteeritud marjad.

 

Hind 35 eur / inimene ilma veinipaketita

Hind 50 eur / koos veinipaketiga (3 pokaali)

 

Mõlemale õhtusöögile vajalik broneerimine.

Viinakuu õhtusöök 14.oktoober: sündmus Facebookis
Osta ilma joogipaketita
Osta joogipaketiga

Õhtusöök ilma elektrita 21.oktoober: sündmus Facebookis
Osta ilma joogipaketita

Osta joogipaketiga

 

Valgejõe Veinivilla asub valgejõe külas, Kuusalu vallas, Harjumaal.

 

Habaja Viinavabrik

 

Restoranide nädalal ootame teid 14. oktoobril kl 19.00

 

MENÜÜ

 

    Tervitusjook: Kihisev Rabarber – rabarberivahuvein/rabarberilimonaad

  • Eelroog: PEET JA PASTEET: peedipüreesupp, kanamaksapasteet, hapukoorekarask, ürdivõi.
  • Pearoog: LAMMAS JA KÕRVITS: lamba-kõrvitsapada Habaja stiilis, lisandiks ürdivõis ülepraetud mundris kartul.
  • Magustoit: PLOOM JA HAPUKOOR: ahjusoe ploomikook hapukoorejäätisega.
  • Kohv/tee/maitsevesi

 

Hind 30 eurot (lisaks võimalik tellida juurde sobitatud Habaja veinivalik hinnaga 12 eurot)
Info ja broneerimine:
Habaja Viinavabriku Facebooki lehel

vein@habaja.ee

tel 5091110

 

Kose mnt 2, Habaja, Harjumaa

 

Relais Liimock

 

“Sügisene veiniõhtu puuahjus valminud toitudega Relais Liimockis”
Ootame teid 19. oktoobril kell 19.00
Mahutame max 40 inimest

 

MENÜÜ

  • Koka tervitus
  • Suvikõrvitsa rullid kitsejuustu ja seemnetega
  • Puuahjus küpsetatud flammid (kate koduaia köögiviljad, metsaseened, juustud, singid ning koduaia ürdid)
  • Tarte tatin Liimocki moodi ja maja naps

 

Õhtusöögi hind ilma alkohoolsete jookideta 35€ inimene (hind sisaldab maitsevett, pune teed ja kohvi).

 

Iga roa juurde soovitavad maja sommeljeed Andre Peremees ja Tiia Puustusmaa sobivad veinid. Lisaks kuuleb veinilugusid laiast maailmast.

Õhtusöök ainult eelbroneeringuga e-mailile relaisliimock@gmail.com või tel 5540840
Aavere, Harju maakond

 

Georgi Söögituba

Väike-Maarja aleviku südames ootab teid „Väike-Maarja kultuurilooline parnass oma vaimu ja väega”, mis on “läbi sajandi kandnud paepealseid maitseid tänase Pandivere Paeriigi Georgi Söögitoa toidulauale”!

 

MENÜÜ

 

  • Eelroog „KAPSAS“ vürtsikas kapsarull ja lillkapsakreem
  • Pearoog „ÄNTU KALA“ suitsune Äntu paalia, mundris kartul hõbedases pesas ja Äntu mahemuna
  • Järelroog „ÕUN“ Sõstramaa talu õun, suhkruleem ja shokolaad
  • Pokaal majaveini või ebaküdoonia morss

 

Menüü on laktoosi- ja gluteenivaba / eel- ja järelroog on taimsed, pearoog võimalik vegansõbralikuks kohandada. Kala saab asendada Äntu mahekanaga.
3-käigulise erimenüü hinnaks on 30 EUR

2-käigulise erimenüü hinnaks on 25 EUR

 

Oleme avatud:

E – L 11.00 – 20.00
P 12.00 – 18.00

 

Broneeringud tel 32 55 608 või e-kiri: aivar@joosand.ee

 

Pikk 16, Väike-Maarja, Lääne-Virumaa

 

Kodurestoran MerMer

 

Kodurestoran MerMeri toidud on valmistatud hoole ja armastusega toorainest, mis enamuses pärineb lähedastest taludest, metsast või merest. Seekordne eripakkumine on inspireeritud sügisest ja taldrikutel võib kohata lopsakat kõrvitsat, värvilist peeti, ülimaitsvaid tomateid ning küpseid õunu.

 

MENÜÜ

    • Eelroog Särtsakas kõrvitsapüreesupp kirssmozzarellaga
    • Pearoog Omamere kala ( lõhe- või forellifilee ) naabritalu röstitud ahjujuurikate( peet, porgand, kartul ) ja magusate tomatitegaKohalik
    • Dessert Mandline õunakook, õunasorbett

Laual lisaks kohalik käsitööleib, ahjusoe sai ja maitsevesi

 

Menüü hind 35 eurot.

 

Pakume menüüd hiliseks lõunasöögiks algusega kell 14.00 ja mõnusaks õhtusöögiks algusega kell 18.00.
Kuna kummalgi kellaajal võõrustame kuni kaheksat külalist, siis tagab meie juurde koha varajane ette tellimine. Kohtade kinnipanek telefonil 5134590 või merrit@mermer.ee
Olete oodatud Merriti ja Jaani kodus, kodurestoranis MerMer!
Jaaniranna talu, Kolga-Aabla, Harjumaa

 

Palmse mõisa restoran Alte Küche


Avasta ajatu maitseelamus mõisa keldrikorrusel, kus meie peakokk valmistab hõrgutisi mantelkorstnas ja grillil.

 

MENÜÜ

  • Eelroog: Tursamaks ja marineeritud kala, krõbe sai/köögiviljad
  • Pearoog: Grillitud hirveliha vardal, hernekreem/grillitud köögiviljasalat/jõhvikasalat
  • Dessert: Ebaküdoonia crème brûlée

Hind 30€/in

 

Ettebroneerimisega e-mailil toitlustus@svm.ee
Restoran avatud 14.10, 15.10, 18.10, 19.10, 20.10, 21.10, 22.10
kell 14.00-20.00
www.palmse.ee
Palmse, Lääne-Virumaa

 

Vihula mõisa restoran

Foto: Elvis Atson

Vihula mõis, mis omal ajal kolmest Lahemaa mõisast pindalalt väikseim oli, ei vaevatud oma pead liialt majandusasjadega, vaid paistsid von Schubertite ajal pigem silma hoogsa viinaajamise ning suurejooneliste pidudega. Avarad looduslikud rohumaad soodustasid liha – ja piimakarja pidamist. Nii oli mõisa kokadel alati, millest külalistele suurepäraseid roogasid valmistada. Tänu korralikele sadamakohtadele ning Mustoja jõele ei puudunud Vihula Mõisa toidulaualt ka värske kala.

 

MENÜÜ

  • eelroog: Mäehansu talu kitsejuust, kuusesiirup, ahjupeet ja murakas
  • pearoog: Röstitud mägihõrnas*, sügisesed aia- ja metsaannid mõisa aiast ja Lahemaa metsadest
  • Vegan külalisele pakume: Vihula aias kasvatatud köögiviljad vürtsikas kastmes, serveeritud kapsalehes ja valge veini kastmega.
  • dessert: Jäised jõhvikad Virumaa rabast, kuum karamell ja mõisa vaniljejäätis

 

Kahekäiguline menüü 25 EUR

Kolmekäiguline menüü 30 EUR

 

Vihula Mõisa restoran pakub erimenüüd 14.-22.oktoobril

P-R kell 12.00 – 21.00
L kell 12.00 – 17.00

 

Palume oma soovist meile sööma tulla ette teatada ja laud broneerida 32 64100 või info.vihula@uhotelsgroup.com
Vihula, Lääne-Virumaa

 

* mägihõrnas ehk Arktika paalia (Salvelinus alpinus) on kalaliik lõhelaste sugukonna paaliate (Salvelinus) perekonnast. Maailma üks külmalembesemaid mageveekalu. Mägihõrnas on elanud jääaja järel ka Eesti aladel. Soomes püütakse seda siiani, seal peetakse seda üheks maitsvaimaks kohalikuks kalaks. Meenutab forelli- ja lõhefileed, aga on värvilt punasem.

 

Anija Mõisakohwik

Anija Mõisakohwik hindab kõrgelt Põhja- Eesti kohalikku toitu ja toorainet, samas armastab kodumaist toorainet kombineerida ka Itaalia retseptidega. Seekord keskendume kodumaisele puravikule ja kalale. Pakume välja kombineeritud menüü, mille saab igaüks endale sobival moel kokku panna.

 

MENÜÜ

 

Eelroad:
*Puraviku kreemsupp
või
*Krõbe räimefilee marineeritud baklazaaniga

Pearoog:
*Puraviku risotto kurkumi nüansiga
või
*Munapasta mereandide ja krevettidega

Magus:
*Suvikõrvitsa brownie metsamarja pisaratega
või
*Cannoli pistaatsia- riccota kreemiga

 

Hinna sees karask, leib, maitsevesi,
Mõisahärra porgandikohv, ürditee

 

Kahekäiguline menüü 25 € (kas eelroog ja pearoog või pearoog ja magus)
Kolmekäiguline menüü 30 € (eelroog, pearoog, magus)

 

Olete väga oodatud!

 

Anija Mõisakohwik võtab restoraninädala sõpru vastu
N kl. 13-17
R , L , P  kl. 13 – 18
Ainult eelregistreerimisega meilile ylle@innamorata.ee või telefonil 5138611
(esmaspäeviti kõnedele ei vasta, siis võib kirjutada! )

 

Anija, Harjumaa

 

ÖKO-SPA Harmoonikum

MENÜÜ

 

Laidoneriproua hõrgutised
Eelroog: Puravikusupp minipirukatega
Pearoog: Röstitud vasika tagajalg sinepikastmes, lisandiks köögiviljad ja käsitööleib
Magusroog: Dessertveinizaboiene marjatarretisega

 

Põline eestlane
Eelroog: Kiislikaste peekonikrõbedikul, kanepitamp ja pekitartar peenleival
Pearoog: Õlles hautatud sealiha mulgipudrul, lisandiks krehvtine hapukapsasalat ja käsitööleib
Magusroog: Lumepallisupp

 

Taimetoitlasele (liha-, kala-, muna- ja piimavaba)
Eelroog: Krehvtine läätsesalat
Pearoog: Köögivilja-kikerhernekotletid karamelliseeritud sibula ja punase veini kastmega, lisandiks salat ja käsitööleib
Magusroog: Kaerakiisel karamelli ja keedisega – „Crème brülee a la Estonie’“.

 

Komplekt 30.-

 

ÖKO-SPA Harmoonikumi resto avatud T-P kell 12-21.
Restode nädala erimenüü ettetellimisel: info@harmoonikum.ee või tel 53081188
Igapäevamüüd pakume ka ettetellimiseta.

 

Pargi tee 8, Viimsi, Harjumaa

 

Restoran Wirkes

Pereettevõte Vergi Sadama Restoran Wirkes’ on justkui üks alguspunktidest Lahemaal, kuhu tulla, et lihtsalt olla mistahes aastaajal ning kasvõi mööda merd, otse idülli! Sel aastal liitume esmakordselt Lahemaa Restoranide nädalaga, et kutsuda teid sõpradega külla ning avastada ka meid ümbritsevaid paiku, metsaradu ja toitlustusasutusi!

 

PEAKOKA TERVITUS:
Kohalik kala, kodukootud hapusai & toorjuustukreem ürtidega
EELROOG:
Koorene röstitud sibulasupp Lahemaa metsaseente ja – kibuvitsamoosiga
PEAROOG:
Hirveliha hautis mulgikapsa ja mädarõikase kartrulikreemiga
MAGUSTOIT:
Mustikakissell kohupiimakreemi ja maapirnikrõpsudega

 

2- Käiguline 25€
3- Käiguline 30€
OLEME AVATUD:
E-R 11:00-14:00 (lõunapakkumised)
E-R 18:00-23:00
L 13:00- 00:00
P 13:00-20:00
Broneeri laud:
https://www.wirkes.ee/et/restaurant või
tel: 5556 7349, e-mail: kelli@wirkes.ee

 

Pillapalu Forest Retreat


Pillapalu Forest Retreat avab oma uksed sügisesteks maitseelamusteks hubases koduses õhkkonnas 21. oktoobril. Ootame külalisi lõunasöögile kell 13 ning õhtusöögile kell 19.

Peakokk Ellery Powell’i poolt pakutav menüü on inspireeritud Eestimaa sügisest, selle rikkalikest metsaandidest ning meie koduaia puhastest saadustest.

 

Menüü:
* Tervitusjook Pillapalu aasalilledest ja ürtidest
* Röstitud kõrvitsa supp vürtsikate kõrvitsaseemnete ja leiva krutoonidega
* Pillapalu metsaseente ja musta pässiku risoto, suitsutatud hapukoor
* Kitsejuustukreem muredate küpsiste, karamelliseeritud peedi ja Kõrvemaa rabade jõhvikatega

 

Hind 35€. Võimalik juurde tellida menüü juurde sobivaid veine.

 

Vajalik ettebroneerimine aadressil visit@pillapalu.ee või tel 5062170. Kohtade arv on piiratud.

Soovi korral on võimalus jääda meie juurde ka ööbima.

 

Pillapalu küla, Anija vald, Harjumaa

 

Villa Dombrovka restoran

Villa Dombrovka avab oma uksed meie restoraninädala ühel päeval ja pakub lausa viiekäigulise eine, sellest ka teistest erinev pakkumine.

 

MARU x VILLA DOMBROVKA vol. 2

 

Ootame teid laupäeval, 14. oktoobril kell 18:00.

1. Esimeseks ampsuks – pihlaka sinep ja seened, juurseller ja mandel
2. Väike kosutus ehk maapirni ja seene supp, pähklite, küüslaugu ja õunaga
3. Jätkuks peet, suitsune kroket ja punane kapsas
4. Mõnuledes – Mulgid rukkis ehk sibulad, seened ja lehtkapsas
5. Meelituseks – Kikerherne besee, käbid, pohlad ja astelpaju

 

Õhtusöögi hind 65 eurot, lisanduvad joogid.

 

Õhtusöögile saab broneerida kuni 12.10, kirjutades villadombrovka@gmail.com
Broneeringu kinnitab ettemaks. Müüme õhtusöögile 50 kohta.
Rohkem infot Margitilt tel 5056258

 

Karepa, Lääne-Virumaa

 

Lisainfot Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega projekti kohta saab projektijuhilt: Eha Paas eha@arenduskoda.ee
tel. 5170214
Restoraninädala toimumist toetab Euroopa Leader-programm.

Jaga: