Aama OÜ, bränd Relais Liimock, pop-up restoran
Aavere, Limuka 74417, Anija vald, Harjumaa
Märgise tunnistuse kehtivus: 2.10.23-2.10.2026
Põhja-Eesti toidumärgis on antud Relais Liimocki tootele: Pärmitaignast valmistatud krõbe lamesai (flamm v flammkuchen), hooajalise kattega. Küpsetis valmib puuahjus.
Valmistame ise taigna (jahu, pärm, vesi, sool), millel laseme kerkida mitmed head tunnid. Imeõhukeseks rullitud lamesaiale määritakse peale kreemjuustu, küüslaugu ja ürtidega määre, millele omakorda läheb peale kate: vastavalt hooajale ning oma koduaiast saadud köögilviljadele. Kasutame oma koduaia suvikõrvitsaid, kõrvitsaid, kalet, tomateid, porgandeid, sibulat, küüslauku ja ürte. (Rukola, koriander, pune, till, salvei on põhilised). Lisaks kasutame ka erinevaid juustusid ja prosciuttot. Samuti on võimalus flammi kattena kasutada mereande või kala.
Oma toidutegemisel oleme jäänud kindlaks vanadele traditsioonidele, et valmistame toitu ainult puupliidil ja puudega köetavas ahjus. Meie perekonna esivanemate talus on alati heast toidust lugu peetud ning seetõttu oleme otsustanud toidutegemist ja vana talu toidukultuuri alles hoida. Meie köögis ei ole moodsa aja köögitehnikat ega peeni instrumente. Kasutame vanu esemeid, mis talus alles olid ja mida saab veel kasutada (puidust kulpe, spaatleid, pannilabidaid, puuvaagnaid). Hoiame aukohal talu võimasinat, kuna meie talus kasvatati Hollandi Friisi tõulehmi ning piima ja piimatooted olid põhilised sissetulekuallikad. Piima ja võid müüdi ka Inglismaale.
Püüame kasutada maksimaalselt enda koduaias kasvatatud puu- ja köögivilju, söödavaid lilli ja ürte.
Meie flammi saab maitsta ikka meie endi juures, vajalik ettetellimine, aeg-ajalt teeme oma sündmuste raames pop-up restorani.
Aama OÜ, bränd Relais Liimock, pop-up restoran
Kontaktisik: Tiia Puustusmaa
Tel: 372 5540840
e-post: relaisliimock@gmail.com
Koduleht: https://www.facebook.com/relaisliimock/
Jaga: