fbpx

20.11.2024

Põhja-Eesti Vutifarm

Meie pereettevõtte lugu sai alguse sellest, et olime oma endistest töökohtadest ära tulnud ning otsisime uusi väljakutseid. Unistasime sellest, et saaksime luua endale töökohad kodus.

Venemaad külastades oli meil võimalus maitsta marineeritud vutimune. Seni teadsime, et muna saab ainult keeta ja praadida. Idee tundus ahvatlev ja võtsime esialgu 50 vutitibu, et katsetada, kuidas nende kasvatamisega hakkama saame. Paari kuu pärast oli selge, et oleme leidnud endale huvitava ja meelepärase tegevuse ning 2017. aasta novembris registreerisime oma pereettevõtte. Algas väga põnev period. Hakkasime välja mõtlema ja katsetama uusi marinaadide retsepte. Alustasime ka suitsutatud vutimunadega. Tuleb tõdeda, et enne kui nendega müüki jõudsime, läks ikka tuhandeid mune praaki. Kuid tänaseks oleme avastanud, et mune võib teha igas värvuses ja igale maitsele, alates magusatest ja vürtsikatest ning lõpetades õlles olevate munadega. Peale viimaste söömist ei tohi küll rooli taha istuda! Julgust katsetamiseks on lisanud seegi, et meie tooteid on tunnustatud mitmetel konkurssidel.

Kuna munakoori kogunes palju, mõtlesime, kas neid saaksime samuti kuidagi ära kasutada. Hakkasime katsetama seebiga, praegu toodame vutimunakoortest valmistatud koorivat jalaseepi ning vutimunakollasest valmistatud kehaseepi.

Täna pakumegi lisaks värsketele munadele kodus marineeritud ja suitsutatud vutimune. Oluline on, et ühegi toote puhul ei kasuta me kunstlikke värve ega vedelikke, vaid kõik tuleb loodusest.

Olga Bodnja

Jaga: