Rakvere Ametikool, Piiri 8, Rakvere
28.märts 2025
Põhja-Eesti toidupiirkonna näkside tootearenduse töötoad
LEADER koostööprojekt “Põhja-Eesti Paepealsed maitsed” raames käivitub meie piirkonna Näkside tootearendustegevused, mille käigus toimuvad kaks töötuba: 28. veebruaril ja 28. märtsil. Osalemas on 10 Põhja-Eesti toidumärgise kandjat: Ravila Mõis, Laastu mesi, Anija Mõisakohwik, Niiduveere õpipaik, Kuusiku Loodustalu, Vana-Sirge Küülikutalu, Kai Koduleivad, Liliani Hoidised, Võtikmetsa ja Taali Mesila.
Töötubade eesmärk on leida kohalikku näksi, mis oleks lihtne, maitsev ja hinnasõbralik. Teisalt pakkuda ettevõtjatele mõtteainest kogu tooraine käitlemiseks ja kasutusse võtmiseks. Loodame, et protsessi valmivad tooted, mis annavad lisaväärtust piirkonna turismile.
Tegevus viiakse ellu koostöös Rakvere Ametikooliga, koolitajad on Moonika Veedla ja Taimo Tamm.
Mõlemad töötoad alustavad kell 8.30 ja lõppevad 12.30. Esimses töötoas keskendume osalejate toorainele ja võimalikele tehnoloogiatele näkside valmistamisel. Töötubade vahele jääb osalejate kodutöö, lähtuvalt näpunäidetest oma toorainel töötada välja näksid, mida järgmisel töötoal, 28. märtsil, koolitajatele tutvustada ja degusteerida. Nii saavad koolitajad anda edasisi soovitusi toote veelgi paremaks arendamisel. Ühtlasi saab järgmiselt koolituspäevalt soovitusi näksi pakendamise osas.
Töötubades valminud tulemustega saab tutvuda 2. mail, avatud näkside esitlusel, mille kohta tuleb informatsiooni aprillis.
Lisainfo projektijuhilt Eha Paas, eha@arenduskoda.ee
5170214
Tegevust kaasrahastab Euroopa Liit, LEADER programm.
Osalejad kaardil
Jaga: