fbpx

24.09.2024

Lahemaa restoranide nädal– proovi paepealseid maitseid!

Põhja-Eesti toiduvõrgustik ootab teid Lahemaa restoranide nädalale, mis toimub 12-20. oktoobril 2024!

Restoranide nädal sai alguse Lahemaa mõisate restoraninädalast, laienedes edasi kogu Põhja-Eesti toidupiirkonda. Tänavu oleme aga tagasi Lahemaal, kus oma uksed avavad ja teid ootavad kaheksa restorani: Vihula mõisa restoran, Sagadi mõisa restoran, Palmse mõisarestoran Von der Pahlen, Vergi sadamas asuv Restoran Wirkes, Hara Sadama Resto, Valgejõe Veinivilla ja kodurestoran MerMer. Lisaks Lahemaa lähistel olev Anija Mõisakohwik.
Kõik meie söögikohad pakuvad külastajatele sel nädalal just piirkonnale omaseid toite, inspiratsiooni on ammutatud sügisandidest! Mõned soovitused külastuseks:
Uhked mõisarestoranid: Lahemaa pärlid Sagadi, Palmse ja Vihula ning südamaa pool asuv Anija on eriti toredad just nüüd, mil restoranikülastuse saab kombineerida romantilise jalutuskäiguga kaunis sügiseses mõisapargis. Sagadis on võimalik maitsta karuliha, Palmses maalamba talleliha, Vihulas pardikoiba ja Anijal räimefileed.

Eriline õhtusöök küünlavalgel! Valgejõe Veinivilla külastajaid ootab12.oktoobril ees ilma elektrita valminud õhtusöök, mida saab elava tule valgel nautida.

Vegan toidu nautlejatele on Vihula mõis lausa eraldi menüü koostanud, kus eriti ahvatlevana tundub muskaatkõrvits kõrvitsakreemi ja seemnetega. Kuid ka kõik teised restoranid pakuvad toitu nii veganitele kui taimetoidu armastajatele.

Sügisese looduse ilu saab hea toiduga kombineerida Lahemaa mereäärsetes paikades – tuntud ja armastatud kodurestoranis MerMer Kolga-Aablas, Vergi sadama Wirkes’is ja Hara Sadama Restos. Wirkes’isse saab tulla Põhja-Eestile ainuomaselt isegi merd mööda. Kuna Hara sadam on Tallinna kilu sünnipaik, siis on ka loomulikult menüüs kilukrõpsu kui ka vürtsikilu.

Põhja-Eesti paepealsed maitsed ootavad proovimist!
Lisainfot kõigi menüüde, hindade ja lahtiolekuaegadega: leiad siit!

Nädala korraldaja on Põhja-Eesti toiduvõrgustik, lisainfot saab projektijuhilt eha@arenduskoda.ee 5170214

Jaga: