Retsept: Vanaema Hilda riivkook


Retsepti autor: Piia Tiigemäe

Vajaminevad toorained ja kogused:
Paar kamalutäit toorest riivitud kartulit
2-3 muna
jämedat jahu (võib ka tavaline olla)
sibulat
hakkliha või soolapekki.

Valmistamisõpetus:

Riivi kartul (peenema riiviga jääb maitsvam) ja pese riivitud kartul läbi, (nii et tärklise välja saab).
Prae hakkliha (niipalju kui raatsid panna, aga vähem kui kartulit) või soolalihakuubikud sibulaga.
Lisa munad ja praetud liha-sibulasegu kartulile, maitsesta soola, pipra või muu meelepärasega, timmi jahuga paksemaks, nii et tainas väga laiali ei lagune. Prae pannil lusikakoogid või küpseta ahjus plaadil (jääb maitsvam kui kiht plaadil ei ole liiga õhuke).
Teisel päeval külmaltki hea kohvi või tee kõrvale võtta!

Top