Hõbeda Mõisale anti üle Põhja-Eesti kohalik toidumärgis!

Põhja-Eesti kohaliku toidumärgise ettevõtjaid on tulemas juurde. Eile andsime märgise üle Hõbeda Mõisale, kes kasvatab kitsi ja valmistab kitsepiimast maitsvaid tooteid. Perenaise Kersti Ližkovi sõnul on toode välja kasvanud algselt hobi korras võetud kitsedest, tänaseks on talu juures kena kitsekari ja oma kitsepiimast valmistatakse juustu ja jäätist. Kersti:"Oleme välja töötanud poolkõva kitsejuustu, millist siiani pole pakkunud ükski teine talumeierei. Kitsed on kõik kasvatatud järgides mahedat elustiili, see tähendab anname vaid puhast ja naturaalset toitu, loomad saavad vabalt väljas käia. Kõik juustud on valmistatud käsitööna ja maitseainetena kasutame oma regioonis kasvatatud aineid".

Lähemalt saab ettevõttest teada nende kodulehelt koduleht


Pildil: Arenduskoja tegevjuht Heiki Vuntus annb peremehele Georg Lužkovile märgist üle

Top