Selgusid kodukokkade retseptikonkursi tulemused


Kodukokkade retseptikonkurss tõi huvitavaid retsepte Põhja-Eesti toiduraamatusse ja kõigile huvilistele katsetamiseks. Konkursi eesmärgiks oli tõsta esile kevadist ja Põhja-Eestis kasvatatud toorainet ning seeläbi tuua esile piirkondlikku toidukultuuri. Kokku laekus konkursile 19 retsepti. Žürii esimees Sagadi mõisa peakokk Maren Rits tõstis nende hulgast esile järgmised:

Parimad looduslike taimede kasutajad:
Mererannataimede supp
Maapirnigratään, eriti kaste ja lisandid
Nurmenukuunelm. Kenast kevadevõtmest mitu toredat maitset.

Parimad liha ja kala kasutajad:
Õrnsoola vürtsisiig
Vimmapihvid
Vürtsikas lehtpeedisupp lambalihaga

Kõige Põhja-Eestilikumad retseptid:
Õrnsoola vürtsisiig
Räimepitsa
Nurmenukuunelm

Äramärkimist leidsid veel:
Hernesupp karulauguga mestis
Toortatraleib
Lahtine suvikõrvitsa pirukas
Värske salat kodujuustu ja "umbrohuga"

2021. aasta suvel valmivasse Põhja-Eesti toiduraamatusse valiti järgmised retseptid:

Nurmenukuunelm, autor Siret Suvenõmm
Räime-karulaugupitsa, autor Julia-Maria Linna
Hirsipuder juurviljadega, autor Evelin Anton
Pähkli-kama maius mustikatega, autor Laura Mona Velmre
Toortatraleib, autor Kaja Nurm
Lehtpeedisupp lambalihaga, autor Ivar Porn
Õrnsoola vürtsisiig, autor Tõnu Tuulas
Kevadine mererannast leitavate taimede supp, autor Maarja Õunaste
Maapirnigratään metsiku spargli ja mündi kastmega, autor Ülle Niinemets

Kõik retseptid asuvad siin: Kodukokkade retseptid.pdf
Head kokkamist!

Foto: Aron Urb, Brand Estonia

Top