Retsept: Värviline kiluvõileib

Retsepti allikas: Ülle Niinemets, Anija mõisakohviku perenaine
Värviline kiluvõileib on Eesti uue rahvustoidu finalist

Vajaminevad toorained ja kogused:

12tk

1/2 pk rohelisi külmutatud herneid
1 väike karp vürtsikilu fileed ( Briis vürtsikilufilee)
5 viilu musta leiba
2 spl võid
näpuotsaga soola
näpuotsaga pipart
u. pool klaasi piima
1-2 punast sibulat
veidi sidruni mahla

Valmistamisõpetus:

Kuumuta pool pakki herneid panil või ja õli sees pehmeks, ära pruunista! Lisa maitse järgi soola ja pipart piima, lase piimal keema tõusta. Kalla segu kannmikserisse või blenderda saumikseriga ühtlaseks, kreemjaks massiks, lisa veel 1spl võid (nagu teeks kartuliputru) Lase püreel jahtuda, võimalusel pane pritskotti.
Viiluta punasest sibulast imeõhukesed rattad, lisa 2spl sidrunimahla,natuke soola, natuke suhkrut, sega omavahel hästi läbi ja jäta 10 min marineeruma.
Lõika musta leiva viil neljaks ruuduks, kata leivake hernepüree kuhjakesega, keera kilufilee rulli ja aseta püreele, kõige otsa lisa marineeitud sibul ja pisut pipart.
Serveeri sulle sobival moel.

Top