Proovi Põhja-Eesti toidumärgisega juustu

Põhja-Eesti kohaliku toidu märgist kannab alates suvest ka kaks juustutootjat: Hõbeda Mõis ja Arkna Karjatalu.

Hõbeda Mõisas kasvatatske kitsi ning oma kitsepiimast valmistatakse juustu ja jäätist. Kitsed kasvavad, järgides mahedat elustiili. Arkna Karjatalu juust on valmistatud oma farmi piimast, suur osa karjamaadest on mahedad või keskkonnasõbralikul üleminekul. Juust valmib kohaliku meistri käe all käsitööna Arkna Karjatalu meiereis.

Kui soovid käsitööna valminud maitsvaid juuste proovida ja tootjatega juttu ajada, siis tule 8. septembril Jäneda Sügislaadale, kus on avatud Põhja-Eesti kohaliku toidu turuplats. Ootame Sind!


Fotode autor: Tanel Meos

Top