Retsept: Ahjuküülik

Retsepti autor: Aive Niilo, Vana-Sirge Küülikutalu perenaine

Vajaminevad toorained ja kogused:
1 küülik
2 sl jahu
200g suitsutatud seapõske
2 sibulat
3 porgand it
sool, must pipar

Valmistamisõpetus:

Enne valmistamist pese liha hoolikalt ja kuivata majapidamispaberiga.
Hõõru lihatükid kokku soola ja pipraga ning veereta jahus.
Lõika suitsupõsk ribadeks, pruunista ja tõsta siis pannilt. Tekkinud rasvas pruunista küülikutükid mõlemalt poolt.
Pruunistatud küülik lao vaheldumisi tükeldatud porgandi ja sibulaga ahjupotti. Vala peale praerasv ja pruunistatud suitsupõsk.
Küpseta 200-kraadises ahjus 1,5 tundi ( minu nipp: + 30 min. järelkuumust, ehk siis lülitad ahju välja) või kuni liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Valmis liha aseta serveerimisnõusse.
Kastme võib teha praeleemest.

Top