Joogikonkurss 2018

Osale Põhja-Eesti parima joogi konkursil! Kuulutame 8. septembril Jäneda Sügislaada Põhja-Eesti toidu turuplatsil välja parima kohaliku joogi. Tutvu osalemisjuhendiga ja võta kindlasti osa. Osalejate registreerimine ja jookide vastuvõtt algab 1. augustil, aga oma konkursijooke saate juba nüüd valmistama asuda!

Joogikonkursi “Põhja-Eesti parim kohalik jook 2018” osalusjuhend

Aeg ja koht: 8. september 2018 Jäneda sügislaadal Põhja-Eesti kohaliku toidu alal, registreerumine 1. august – 1. september 2018.

Eesmärk: Tõsta teadlikkust kohaliku tooraine kasutamisvõimaluste kohta, väärindada Põhja-Eesti toorainet, tõsta esile joogimeistreid ja valida oma piirkonna esindusjook võimalikeks esindusüritusteks

Korraldaja: MTÜ Arenduskoda, konkursi vastutav läbiviija: OÜ Veinimõisnik, Gregor Alaküla

Hindajad: kuni 10 inimest, kohaliku omavalitsuse esindajad, maitsete hindamise kogenud spetsialistid, Põhja-Eesti kohaliku toidu projekti esindajad, toidutehnoloog.

Osalevad joogid: mittealkohoolsed – mahlad, tõmmised, siirupid, mulliga, mullita, kasemahlapõhised. Vein, õlu, mõdu, siider, kange alkohol, nastoikad, nalivkad, liköörid jne.

Osalejad: Ametlikud tootjad + hobitegijad, kodupruulijad, koduveinitegijad jne. Kõik joogid osalevad ühises hindamises, kuid auhindade ja punktide arvestus käib eraldi tootjatele ja kodutegijatele. Osalemise tingimuseks on ettevõtja asumine Põhja-Eesti Kohaliku Toidu territooriumil (Arenduskoja, Ida-Harju Koostöökogu, Partnerid ja Paik piirkonnas)

Jookide kogumine: Iga osaleja esitab võistlusele nii mitu jooki kui soovib, kuid igat jooki peab olema 2 pudelit vähemalt 0,5 l mahus või 3 pudelit 0,3 l mahus. Soovitatavalt on osalejad toimetanud joogid eelnevalt korraldaja Gregor Alaküla kätte või tema osundatud kohta. Kui see pole enne võistluspäeva hommikut võimalik, siis on võimalik tuua oma võistlusjook ka otse Jäneda laadale, kuid seda ainult eelneval kokkuleppel korraldajaga. On oluline teada eelnevalt, kui palju jooke osaleb, et paremini planeerida žürii töömahtu ja varuda degusteerimiseks sobilikke klaase. Korraldajaga kokkuleppimine käib meilitsi gregorAa@gmail.com või telefonil 5818 2094

Hindamine: Hindamine toimub kirjalikult paberi peal avatud hindamisena – žürii on teadlik, mis jooki ta hindab, ette loetakse ka tegija seletus seosest kohaliku piirkonnaga. Hindamine koosneb kahest poolest:
A) maitse hindamine ja B) kohaliku tooraine väärindamine, vastavus Põhja-Eesti kohalikule piirkonnale

Hindeid antakse mõlemas kategoorias 5-palli süsteemis poolepunktiste vahedega:
5 erakordne
4,5 väljapaistev
4 suurepärane, väga hea
3,5 hea
3 üle keskmise
2,5 keskpärane
2 alla keskmise
1,5 nõrk
1 halb
Lõpptulemus selgub hinnete keskmise põhja. Võrdsete punktisummade puhul võidab see, kellele hindajad on jaganud rohkem maksimumpunkte.

Võitjad: Kuulutatakse välja üldvõitja ja eriauhinnad. Täpsemalt pannakse autasustamise loogika paika peale võistlustööde laekumist augustis.

Osalejaks registreerumine: Osalejaks registreerumine käib ainult täites ära osalejakaardi, mille saab alla laadida siit:
Osalejakaart.docx

Osalejakaart tuleb saata gregorAa@gmail.com

Registreerumine kestab 1. augustist 1. septembrini. NB! Juhul, kui konkursil osaleja soovib esitada mitu jooki, siis tuleb iga joogi kohta täita osalejakaart.

Lisainfo:
Üldinfo: Eha Paas, eha@arenduskoda.ee, 5170214
Konkursile registreerumine, jookide kohale toimetamine jne: Gregor Alaküla gregorAa@gmail.com , 5818 2094

Top